Circus in town or town in circus? Magical time of the Festival will fill the streets of the Old Town with joy and wonderful atmosphere. For three days forgotten and unavailable places will open their gates to the public and the common ones will grow a new meaning. The unique atmosphere of the Festival will be created by true masters and artists who travel around the world making spectators smile, admire and awe. Sky these days will be cut by the highlines hanging in the Market Square and the Castle, circus tents will add color to the city and a warm glow of fire shows will turn the Amphitheater into red.

For those few days of August smile and joy will rule the city! Welcome to Oleśnica – 11th-13th of August 2017- a lot will happen!

For the latest information about OFCA Festival, please visit the event website: Festival OFCA 2017!

Artists 2017

Kejos
-
“The
city
which
has
not
existed”

The performance, whose main hero is a city, is a story of extraordinary, multicultural, magical Lublin: a constant crossing point of different cultures, attitudes and ways of life. A vision of space, both tangible and oneiric, creates a fictional world partly born only in the imagination of the creators. By recalling the fictional characters from Lublin legends and historical figures inseparably associated with the city, the audience will have to decide themselves whether Lublin in this version is a real place or the one that has never existed.

Compania
Circolabile
-
"Two
seconds"

A circus performer, juggler, man balancing on the edge... of a tourist chair. We invite you to two performances by this unconventional artist: a street show and a performance on the hall stage. A concept of the show "Two seconds" was based on the principle of two seconds as a safe distance between two vehicles in motion. Menozzi with his stage partner decide to bend the rule, creating its own acrobatic version. Since when two clowns decide to go on a holiday, distances become a subjective issue for them. During the show, you will see manipulation with objects of various sizes: from chairs to tents, motion theatre, acrobatics and a good deal of comic gags.

Cia
Intrepidos

An acrobatic and juggling show with great comic charge – from a show like “A Lucky Strike” you can expect a big boom. Two eccentric characters with cheerful nature and spontaneous temper will appear on the street stage. Circus acrobatic feats of a male-female duo will take place both at the street level and at the “height”: on a circus rope. Bodily manoeuvring – alone and in a duo, juggling with simultaneous balancing at the height, with a great deal of positive energy, which the artists emanate with, is a brief description of the show of two performers.

MEET ALL ARTISTS

Slackline

There will be highlines suspended at the Oleśnica Castle’s courtyard and also at the Market Square between the windows of the City Hall and the surrounding townhouses. On them on a height of several meters above the ground highliners will be walking about. Once again this year we will stretch our SPECTACULAR, the LONGEST city highline in Poland – 117 meters – going from the tower of the Town Hall to the tower of the Basilica.

There also will be a slackline town at our guests disposal located on the green area at by the Castle where professional highliners will advise and thoroughly instruct every beginner.

For the latest information about lines at OFCA, please visit the event website: OFCA Highline 2017

ATTENTION! Last days of online pre-registration – only till Wenesday 9th of August!

Fire

Fireshow on OFCA is a combination of fire and pyrotechnics prepared especially for our eyes by real professionals. This year we will  invite you to the FIRESHOW performance at the amphitheatre and OPEN STAGE FIRESHOW in the courtyard of the Oleśnica Castle! Fireshow performance starts on Friday (9:45 p.m.) at the Amphitheatre, and we hope that it will attract real crowds. The next event of fire – Fire Open Stage – is planned as in previous years, on Saturday (10 p.m.) and will be held in the courtyard of the Castle in the accompaniment of music by Bassalog.

Programme

Friday 11.08

15:30 Parnas Brass Band, 30min, Market square [3]
16:15 Goma „The Atari Show”, 35min, Market square [4]
16:30 Ola Muchin „Kukuryku”, 30min, Market square [2]
17:00 Cia Intrepidos „A Lucky Strike”, 30min, Market square [5]
18:00 Kolektyw Kejos „Pitagoras 3D”, 45min, Church of St. Gorge [7]*
18:00 Compagnia Circolabile „O Like… Peanut”, 45min, Market square [2]
18:00 Luca Bellezze „Melafilo”, 40min, Książąt Śl. square [12]
19:00 Murmuyo „Su-Seso Taladro”, 45min, Rondo 750-lecia O-cy [16]
19:00 Izimagic Duo „Metamorphosis”, 45min, Market square [4]
19:15 Stefan Sing & Cristiana Casadio „Tangram”, 60min, Performance hall[12]*
19:45 Troligoblin „Szpulka Show”, 20min, Market square [2]
20:15 Quatuor Stomp „What’s next?”, 45min, Książąt Śl. square [12]
20:30 Sari Mäkelä „The Great Granny Show!”, 25min, Market square [4]
21:00 Guga Morales Showman, 40min, Market square [2]
21:45 Fireshow: Bagienne Świetliki „Creepy” , Lascar Fire & Light Theatre „James Bond”, The Lords of Fire, 90min, Amphitheater [10]
23:10 Jackowski&Belyaeff „Light Orbit-interactive mapping”, 10min, Castle
23:30 Slam, 60min, Circus Tent [11] *

Saturday 12.08

11:00 Walk around Oleśnica with a guide [PL/ENG], 120min, Start: Market square [1]
11:00 Workshops for children**, 180min, Amphitheater [10]
12:45 Izimagic Duo „Metamorphosis”, 45min, Amphitheater [10]
14:00 Big circus parade, trasa: Amphitheater-Rzemieślnicza-Market square
15:00 Kraków Street Band, 20min, Market square [2]
15:30 Stefan Sing „Entropia”, 30min, Market square [4]
16:00 Quatuor Stomp „What’s next?”, 45min, Market square [2]
16:15 Goma „The Atari Show”, 35min, Książąt Śl. square [12]
17:00 Luca Bellezze „Melafilo”, 40min, Market square [5]
17:15 Compagnia Circolabile „O Like… Peanut”, 45min, Książąt Śl. square [12]
18:00 Kolektyw Kejos „Miasto, którego nie było…”, 60min, Church of St. Gorge [7]*
18:00 Murmuyo „Su-Seso Taladro”, 45min, Rondo 750-lecia O-cy [16]
18:00 Sari Mäkelä „The Great Granny Show!”, 25min, Market square [2]
18:15 Parnas Brass Band, 30min, Książąt Śl. square [12]
18:45 Troligoblin „Szpulka Show”, 20min, Market square [5]
19:15 Stefan Sing & Cristiana Casadio „Tangram”, 60min, Performance hall [12]*
19:15 Izimagic Duo „Metamorphosis”, 45min, Market square [2]
19:30 Ola Muchin „Kukuryku”, 30min, Market square [4]
20:00 Cia Intrepidos „A Lucky Strike”, 30min, Market square [5]
20:00 Guga Morales Showman, 40min, Pomnik Ery Kosmicznej [9]
20:30 Compagnia Circolabile „Two Seconds”, 45min, Circus Tent [11]*
21:00 Tiny Beat „Beatbox & livelooping show”, 45min, Market square [4]
22:00 Fire Open Stage, Bassalog, Jackowski&Belyaeff „Light Orbit-interactive mapping”, 60min, Castle

Sunday 13.08

11:00 Workshops for children **, 180min, Amphitheater [10]
12:00 Ola Muchin „Kukuryku”, 30min, Amphitheater [10]
12:00 Trickline OFCA Cup, 60min, square next by Spacerowa street [14]
14:15 Juggling Olimpic Games, 45min, Market square [2]
15:00 Walk around Oleśnica with a guide [only in PL], 120min, Start: Market square [1]
15:00 Compagnia Circolabile „O Like… Peanut”, 45min, Market square [4]
15:45 Goma „The Atari Show”, 35min, Market square [2]
16:00 Troligoblin „Szpulka Show”, 20min, Market square [4]
16:00 Kraków Street Band, 20min, Książąt Śl. square [12]
16:45 Murmuyo „Su-Seso Taladro”, 45min, Rondo 750-lecia O-cy [16]
16:45 Cia Intrepidos „A Lucky Strike”, 30min, Market square [5]
16:45 Sari Mäkelä „The Great Granny Show!”, 25min, Książąt Śl. square [12]
17:00 Kolektyw Kejos „Miasto, którego nie było…”, 60min, Church of St. Gorge[7] *
17:45 Stefan Sing „Entropia”, 30min, Market square [2]
17:45 Guga Morales Showman, 40min, Market square [4]
18:30 Bratři v tricku „Plovárna”, 60min, Performance hall [12]*
18:30 Parnas Brass Band, 30min, Pomnik Ery Kosmicznej [9]
18:45 Quatuor Stomp „What’s next?”, 45min, Market square [2]
19:30 Luca Bellezze „Melafilo”, 40min, Market square [4]
20:00 Compagnia Circolabile „Two Seconds”, 45min, Circus Tent [11]*
20:15 Tiny Beat „Beatbox & livelooping show”, 45min, Market square [2]
21:15 Kraków Street Band, 90min, Castle
22:00 Jackowski&Belyaeff „Light Orbit-interactive mapping”, 10min, Castle

* For stage performances in the Church of St. Gorge, the Performance hall and the Circus tent you need a free ticket – to be collected at Infopoint (Market square).

** Workshops for children: circus animations, juggling, screen printing, slackline, soap bubbles, sewing poi.

Szkoła podstawowa nr 2

gkhgfd

Rynek - od strony ul. Matejki

fot. Piotr Spigiel

Rynek - od strony ul. Kościelnej

fot. Piotr Spigiel

Sala Widowiskowa

fot. Karol Siwek

Skwer przy ul. Spacerowej

fot. Piotr Spigiel

Rynek - od strony ul. 3-go maja

SMO_0473

Zamek Książąt Oleśnickich

 

fot. Karol Siwek

Pomnik Ery Kosmicznej

fot. Piotr Spigiel

Kościół Św. Jerzego

fot. Piotr Spigiel

Amfiteatr nad stawami

fot. Karol Siwek

Infopoint Rynek - Kolumna zwycięstwa

SMO_9211

Brama Wrocławska

brama_n

Duży namiot cyrkowy

Partners

Urząd Miasta
Biblioteka
Zamek
OKiS
Dolny Śląsk
Komisja
Slackon
Slackhouse
Radio Wrocław
Radio Ram
Żonglerka
Kuglarstwo
DOKIS
Panorama
Oleśniczanin
Moja Oleśnica
nasze miasto oleśnica
Oleśnica24
PZU
ESK

Sponsors